Seminarer

Søndag den 9. juli

Sårbar og psykisk robust med Kristi sind
Kl. 13.30 – Aula på Mariager Efterskole  
Det er skræmmende at 44% af de unge fra 16-25 år oplever psykisk mistrivsel. Forskning peger især på tre årsagsforklaringer: Højt tempo på alle livsarenaer, ensidigt fokus på præstation og psykologisering. Presset på jeget er blevet alt for stort. Hver dag hører vi om stress og sårbarhed. Lægepræsten Poul Henning har i sin sidste bog PsykiaTro skrevet herom. Målet er et robust sind – Kristi sind - midt i en forvirret og rodløs verden.

Poul Henning Krog, Læge i psykiatrien i Svendborg  

Komme dit rige
Kl. 13.30 – Auditoriet på Mariager Højskole 
Min længsel er ”komme dit rige, ske din vilje, som i himlen således også på jorden”, så alt det Jesus har købt til os på korset, skal røre Guds kirke og de mennesker, som endnu ikke har hørt evangeliet. Bøn er en opgave vi alle har fået fra Jesus, og bøn sker i samarbejde med Helligånden. Seminariet handler om bøn og forbøn, og det bliver en blanding af undervisning og vidnesbyrd fra mit eget liv, også ift. indre lægedom og befrielse.

Anja Due, frivillig præst i Aalborg Citykirke 

Medier, SoMe og kirke 
Kl. 15.00 – Auditoriet på Mariager Højskole 
Medier er på mange måder nutidens talerstol - en kanal hvor folk lytter, og hvor vi kan kommunikere verdens bedste budskab. Der er akut behov for at anerkende og inspirere de kreative kræfter, bygge sunde og spændende teams, og finde mod til at gå nye veje for at nå en ny generation.

Jacques Corydon, Media ansvarlig i Kirken i Kulturcenteret og Olivia Lionel, Art Director i Newborn Media


Mandag den 10. juli

Kl. 13.30 - Aula på Mariager Efterskole 
Hvad er en profetisk livsstil? 
Vi er skabt til at høre Guds stemme uanset hvilken alder vi har. 
Vi lever i en verden hvor mange røster forsøger at fange vores opmærksomhed og definere, hvem vi, hvad vi skal og hvilken vej vi skal gå. Derfor har vi brug for at leve en profetisk livsstil, hvor vi drager tættere ind i relation til Gud og lytter til Hans hjerteslag for os selv, for vores omgangskreds og for vores lokale kirke. 

Kom til et seminar, hvor vi taler om og bliver aktiveret i det profetiske.

Josefine Fuglsang underviser på dette seminar. Josefine er uddannet lærer og kommende Lovsangspræst i Aalborg Citykirke fra august måned. 

Tab og sorg 
Kl. 13.30 – Auditoriet på Mariager Højskole 
Sabina og Stephan vil fortælle åbent og ærligt om tabet af deres syge nyfødte søn. En hver forældres mareridt der udspillede sig, da de, i slutningen af graviditeten, finder ud af deres søn er alvorligt syg. Seminaret vil tage dig igennem processen med graviditeten, indlæggelsen på hospitalet, tabet og den efterfølgende sorgperiode samt den skelsættende faktor i den hårde tid: troen på Gud og at være en del af en kirkefamilie. Seminaret vil også give anledning til spørgsmål; om det at miste, evigheden og om tro og tvivl. 

Sabina, uddannet psykolog og Stephan, teen- & ungdomspræst i Herning Frikirke 

Fadervor – med hovedet i himlen og benene på jorden 
Kl. 15.00 – Auditoriet på Mariager Højskole 
Fadervor begynder i himlen. Det er her fra Guds faderhjerte og udsyn, at vi i bøn bringer himlen ned på jorden. Perspektivet og dagen bliver forvandlet, idet vi fra nu til nu bæres og opmuntres. Vi øver os med glæde i, at være samstemt med en treenig Gud i alle livets udfordringer.

Poul Henning Krog, Læge i psykiatrien i Svendborg  


Tirsdag den 11. juli

Herre - gør det igen 
Kl. 13.30 – Aula på Mariager Efterskole
Et seminar, som tager afsæt i påskedag 1970 i en kirke i København, hvor et team fra Californien, USA, som kaldte sig ”Jesusfolket” bragte fornyelse med til Danmark – en fornyelse, som igennem de næste 10 år spredte sig til mange kirker i Danmark. Efterskolerne i Mariager, Team Action på Højskolen og andre tiltag er et direkte produkt af dette “Helligåndsbesøg”. Gud inspirerede til at skabe nyt. Rundt om i verden sker det igen, at Helligånden sender fornyelse. Mange inviterer Jesus ind i deres liv igen eller for første gang. Vi siger: gør det igen Gud - besøg vores land igen!

Asbjørn Kristiansen, Sven-Axel Conrad, Paul Conrad, Jørgen Christensen og Knud Bendtsen

Sammen om at gøre drøm til virkelighed
Kl. 13.30 – Auditoriet på Mariager Højskole
Som teenager var Mia på GAF. Hun fornemmede, at Gud rørte ved hende og gav hende en drøm. Hun begyndte at skrive. Oplevelsen på GAF blev starten på Mias drømmerejse. Nogle år senere fandt hun sit gamle kladdehæfte, og drømmen voksede sig stærk: Hun skulle noget med sine skriverier, men hvad og hvordan? Nu står hun efter mange år med sin drøm i hånden, for hendes roman ”En vej i det skjulte” er netop udkommet.

Rejsen fra drøm til virkelighed er gået gennem hverdage med uddannelse, ægteskab og fem fødsler. Mia fortæller om, hvordan det uforløste kald ved Guds nåde fik vinger, så det nu er en realitet: en roman om at finde vejen til Gud. Tør du dele din drøm med nogen og tro på, at de frø, Gud planter, en dag vil bære frugt? Mias historie er trosstyrkende og et inspirerende skub til alle om at udleve deres gudgivne drøm.

Mia Marcher-Hentze, lærer, forfatter og mor til fem

Lovsangsskrivning med Brandin Reed
Kl. 15.00 – I Broen 
Er du sangskriver, eller drømmer du om at blive det? Eller har du bare lyst til indsigt og er nysgerrig på det at være kreativ med tekst og melodi i forhold til tilbedelse af Jesus? Så kom og være med byder til et spændende seminar med sangskriver, musiker og lovsangspræst Brandin Reed. Brandin har stor erfaring med sangskrivning og formidling, og fokuserer særligt på den anderledes italesættelse af tilbedelse. Han har en lang række sange bag sig, og drømmer også om at skrive sange mens han er i Danmark. 

Glæd dig til en spændende eftermiddag med lovsangspræst Brandin Reed fra Texas

Psykisk mistrivsel - Hvordan kan troen blive en ressource i mødet med psykisk lidelse og mistrivsel?
Kl. 15.00 – Aula på Mariager Efterskole
Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever næsten hver anden dansker at bliv ramt af en psykisk lidelse eller psykisk mistrivsel i løbet af livet. Det betyder, at der næsten er én i alle hjem, der oplever denne smerte. Problemet forsvinder ikke bare, fordi vi har troen. På dette seminar vil du få indsigt i nogle af de faktorer som udvikler og fastholder mennesker i psykiske lidelse og Hvordan kan du møde mennesker med psykiske lidelser med den rette hjælp og vise dem, at troen på Gud kan være en ressource i mødet med psykisk mistrivsel? 

Rune von Weydenberg Kærlet, præst og psykoterapeut og formand for RelationerFørst.dk

Giv troen videre til næste generation  
Kl. 15.00 – Auditoriet på Mariager Højskole 
At være forældre er den største glæde, men forældreskabet er ikke uden omkostninger, for forældreskabet er efterhånden blevet grænseløst. Sunde madvaner, ordentlige søvnrytmer, regler for skærmtid, masser af kvalitetstid og så er det forresten også dit ansvar, at dine børn er undervisningsparate, lære at læse og gerne går til flere fritidsinteresser, hvor der forventes en høj grad af forældreinvolvering. Oven i alt det andet, er der så også det der med tro. 

Seminaret “Giv troen videre til næste generation” handler om, hvordan vi som forældre, bedsteforældre, bonusforældre, tanter, onkler eller kirkefællesskab kan være med til give troen videre. Der findes ikke en lynguide “10 steps til succes”, ligesom der heller ikke findes én model der fungerer for alle familier. At give troen videre, handler i al sin enkelthed om at give troen plads i barnets hverdag. Vi skal dykke ned i nogle af de værktøjer Rachel Turner arbejder med i kurset ‘Parenting for faith’. Kom og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barn ind i en tættere relation med Gud. 

Charlotte Olin, børnepræst i Pinsekirken Esbjerg og Charlotte Frederiksen, børnekirkeleder i Frikirken Randers 


Onsdag den 12. juli

Sammen om troen, når det koster alt 
Kl. 15.30 – Auditoriet på Mariger Højskole 
Mød Helen Berhane, en eritriansk evangelist, som sad fængslet i en container i over 2 år i sit hjemland Eritrea. Hendes forbrydelse var at dele evangeliet med andre. Helen vil sammen med Palle Flyger, Dansk Europamission, give dig indblik i, hvordan vi sammen med kristne som risikerer chikane, diskrimination og endda forfølgelse kan fuldføre Jesu missionsbefaling til os: "Gå og gør alle etniske folkeslag til mine disciple..." Der er fortsat millioner af mennesker, som har brug for at høre evangeliet i lande, hvor kristne risikerer forfølgelse. 


Torsdag den 13. juli

Erhvervsseminar - Hvad er det vigtigste i din hverdag som leder?

Kl. 12.30 på restaurant Da Vinchi i Hadsund
Vi får besøg af Daniel Rugholm, direktør i FN og Ken Due, en innovativ og strategisk leder, der arbejder med investeringer i danske og internationale selskaber. Vi ønsker at skabe en mulighed for netværk mellem erhvervsfolk.
OBS! Begrænset antal pladser. Plads reserveres ved overførsel af kr. 275 til MobilePay: 27502918 

Tilmeldingsfristen er søndag den 9. juli kl. 22:00. Vi tager forbehold for, at der kan være udsolgt før fristens udløb. 

Liv og lederskab
Kl. 13.30 – Aula på Mariager Efterskole 
“Liv og lederskab”. På dette seminar vil vores gæstetalere Abs og Dave Niblock undervise om, hvordan vi navigerer i det kaldet “livet” inklusive tro, familie, kirke og lederskab. Særligt målrettet ledere og præster. Kom og bliv inspireret og udfordret. (Der tales på engelsk uden oversættelse til dansk) 

Abs og Dave Niblock, præster i North Church, Leeds 

Sammen om børn og unge
Kl. 13.30 – Auditoriet på Mariager Højskole
Et seminar med aktuelle historier fra lokale kirker, hvor opstart af legestue, teenageklub og ungdomsarbejde har skabt liv og vækst. Drømmer du om flere – og nye børn og unge i kirken? Eller drømmer du om flere penge til din arbejdsgren? Så kom og hør, hvilke muligheder der ligger i at blive en lokalforening under Ung Mosaik, og hvorfor kirkeligt foreningsarbejde er vigtigt. Kom også og få ideer til, hvordan du udnytter de mange tilskudsmuligheder i Ung Mosaik, kommunen og Dansk Ungdoms Fællesråd meget bedre. Der bliver selvfølgelig plads til spørgsmål og dialog. 

Om Ung Mosaik: UM er Mosaik kirkernes landsforening for børne-, teenage- og ungdomsarbejde. Læs mere her: https://www.ungmosaik.dk/facts/om-UM/

Thomas Laugesen, Sekretariatsleder i Ung Mosaik 

Sammen om kaldet til at gøre en forskel for de sårbare og nødlidende 
Kl. 15.00 – Auditoriet på Mariager Højskole 
Patricia Kirk Biswas og Torben Madsen vil ud fra deres kald og arbejde, inspirere os til at stå sammen om kaldet. Patricia vil fortælle om sin personlige rejse frem til i dag, hvor hun er leder af Faros i Grækenland, - en veletableret organisation, der indtil nu har hjulpet over 15.000 flygtningebørn og unge.

Torbens oplevelse af Guds kald fik ham til at starte IAS for at nå ud i verdens brændpunkter med evangeliet og Jesu kærlighed demonstreret gennem humanitært hjælpearbejde.

Torben Madsen, generalsekretær i IAS og Patricia Kirk Biswas stifter og medleder af Faros